GRUNNEGER CULTUURCENTRUM

 
 
 

In het Grunneger Cultuurcentrum zijn een aantal organisaties ondergebracht die zich bezighouden met de Groninger cultuur, in het bijzonder met de Groninger taal en geschiedenis: Stichting t Grunneger Bouk, De Boukenkist en het tijdschrift Toal en Taiken.

Het centrum beschikt over een unieke verzameling boeken over Groningen, zowel in het Gronings als in het Nederlands. Verder is er alles te vinden over de Groninger tijdschriften van vroeger en nu en de Groninger muziek.

Het documentatiecentrum heeft duizenden krantenartikelen verzameld over de meest uiteenlopende Groninger onderwerpen. Alles kan worden geraadpleegd in een speciale studiekamer, waar ook regelmatig presentaties worden gehouden.


De Boukenkist is ingericht als boekhandel met Groninger boeken en cd’s en boeken in het Nederlands over de hele provincie Groningen: www.boukenkist.nl


Toal en Taiken is het grootste streektaaltijdschift van Nederland. Het is een uitgave van Stichting t Grunneger Bouk. Kijk op: www.toalentaiken.nl


Het Grunneger Cultuurcentrum is gevestigd aan de Stationsstraat 11/b in Scheemda, op de bovenverdieping van het Bedrijvencentrum Oldambt. De openingstijden zijn: woensdag en vrijdag van 9.30-12.00 uur en van 13.00-16.00 uur.

Stationsstraat 11b, 9679 EA Scheemda, tel.: 0597-591135